måndag 28 oktober 2013

Smörbollar, dagliljor och allt möjligt annat

Jag som är fattig student har suttit och bara väntat på stora höstreor på handelsträdgårdarna. Detta passar mig perfekt. Förra året tror jag att jag planterade över 20 buskar och träd och det var bara havtornshonan och ett äppelträd som strök med i vintras. Och det var ju en hiskelig vinter, för trädgården iaf.

Förutom att uppdatera min växtlista här längst ner på bloggen så sparar jag etiketterna i en mapp.
Etikettsamling
I år har jag mer 'trädgårdskött' på benen så nu vet jag allt som oftast vad det är jag står och tittar på i handeln. Vet någorlunda hur jag ska välja planta- kolla rotsystem och om plantan ser frisk och kry ut, om den är angripen osv osv... (Vill dock poängtera att jag såklart fortfarande är en GRÖNgöling)
På Gredelins trädgård här på Värmdö hade de perenner för 10 kr/st och rosor för 40 kr/st så jag har införskaffat mig nya hostor, dagliljor, smörbollar, prydnadsgräs, rosor mm. Gör även försök nr 2 med ny havtornshona. Sålänge växterna överlever så älskar jag höstplantering! Det är gosigt lättgrävt i min lera och blir enkelt att blanda ut med bra planteringsjord.

Jag var hos min kära vän Kalle, trädgårdsmästaren, i helgen. Han hade varit snäll och gjort sig besväret att ta hem min fina lilla e-katsura till sig så nu fick den äntligen komma hem! Fick även en väldigt välförgrenad och tjusig videkornell farba som Kalle haft på sin balkong i ett par år. Är överlycklig!

Nu håller jag bara tummar och tår för en trädgårdssnäll vinter!

4 kommentarer:

 1. Hei! Dette var det spennende og morsomt å lese. Man blir lett glødende opptatt av hage. Etikettsamlingen din kjenner jeg godt igjen. På mange av etikettene står det når de er kjøpt, så de blir nesten en årbok for hagen. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för din kommentar :)
   Skönt att höra att jag inte är ensam om etikettsamlingen. Bra idé att sortera från år till år. Jag har ju bara 2 år än så länge och ska påbörja år 3 nu.
   Ha det bra!

   Radera
 2. Jag har en liknade samling : ) Hoppas alla dina fynd har överlevt. Vintern har ju hittills varit snäll mot växterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja jag hoppas för växternas skull på en mild vår också:) speciellt för allt det vintergröna!
   Haha ja det kanske är dags att skaffa sig en låda istället för en mapp. Proppfull! :)

   Radera

Hej där!
Lämna gärna en mening eller två så blir jag väldans glad.
Ha en strålande dag!