måndag 3 februari 2014

Mer fröer

Väntar fortfarande ivrigt på min förbeställning jag gjorde för ca 2v sedan. I ovissheten om fröerna kommer eller ej har jag nu lagt en annan beställning på dessa trevliga perenner. 

Här ser ni i ordning: Wulfenia, rosenstav, kantnepeta, anagrambräcka, lavendel, backtimjan, lundaralia, toppklocka och afghanperovskia. 

Sen fick icke-revande smultron och körsbärstomater följa med i beställningen också.


Alla bilder är från Impecta där jag också beställt alla frön från.

Ska köpa lysrör och armaturer till vissa av dessa fröer och till ett par st som redan stått ute halva vintern. Platsbristen är ett faktum men jag tror jag bara kommer ta någon/några krukor per sort under lysrören och sen får resten stå kvar ute.

Tackar till alla er som har frösåddstips på era bloggar! Speciellt tack till Helén och Berit där jag läst allra mest om frösådd! Hoppas att jag också kan lyckas! Är värt en chansning iaf! 

4 kommentarer:

 1. Vilka trevliga fröer du beställt! Fick genast ha-begär, och vem vet kanske gör jag en beställning till! Rosenstav vill jag ju ha bl.a.!

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är man hopplös - är likadan själv:) tycker mig vara nöjd när jag trycker på köp-knappen men sen hinner det bara gå några minuter så vaknar ett nytt ha-begär;)
   Jag hoppas några kan planteras ut redan i år. Vore underbart!

   Radera
 2. Hei! Jeg eier nesten ikke evnen til å begrense meg når det gjelder frø. Afghanperovskia prøvde jeg å så i fjor, men de ville ikke spire.. Spennende å se dine. Har sådd en del, men mange venter på tur bl.a lavendel. Det er så mange deilige forventninger til det å så. Frøene kommer sikkert. Lykke til! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne!
   Ja jag läste att afghanperovskia är långsamt groende så den kommer jag spara i något/några år om den inte skulle gro i år. Får stå i drivbänk tills den kommer upp - och det får vi hoppas att den gör:)

   Radera

Hej där!
Lämna gärna en mening eller två så blir jag väldans glad.
Ha en strålande dag!