tisdag 21 januari 2014

Rabatter 2014

Haha- ja kanske inte allt under 2014- men delar utav rabatter 2014 kanske går att påbörja?
Har suttit och ritat en hel del och gjort om hur många ggr som helst- blir troligtvis ännu fler ggr både på papper och i verklighet om jag känner mig själv rätt. 

Rönnrabatten:
Här har jag planerat i grova drag sedan innan. Ville bara få en visuell skiss på hur jag kanske kommer omstrukturera/fylla ut mm. Rosa lime lila och mörkbladigt ska få finnas här


Framsidan: 
Vy från huset:
Vit rabatt bakom häck och "grön hörna":
Jag förstår att det är svårt att få en översikt över virrvarret. Här ovan visas dels en perennrabatt i violett, rosa och silver. Bakom denna finns en fejkgärdesgård med bärbuskar och ev örter. Sedan har vi en ej färglagd vit hörna. (Svårt att färglägga vita rabatter) den är placerad bakom häcken och den gröna delen där hängmattan finns.
Skulle vilja ha tre klotkörsbärsträd längs med spireahäcken som finns ut mot vägen. Både för att bryta vind och få lite struktur, men också för att skapa mer insynsskydd mot grannarna mitt emot. 

Baksidan av huset (ej skogen):
Utöver djungeln som ligger innanför rabatten här till vänster så är en tanke för mig att få till mycket kontraster och blad här på baksidan av huset. 
Bild:
Verklighet:
(Stökigt jag vet)


Gång mellan fram och baksida:
Har stående vatten i en bergsskreva här och har en dröm om damm och ett litet vattenfall. I väntan på att pengar och sånt ska finnas vill jag ha lite fler växter som gillar vatten. Har en lista med lite olika alternativ. Har bland annat sått svärdtåg som jag hoppas ska gro :)
T.v sett från huset. Mitten översikt. T.h sett från skogen.

Är inte mycket utav en konstnär men att rita såhär är både roligt och ger mig en klarare bild av hur jag vill ha det. Gör jag inte såhär så snurrar det bara i huvudet med alla tankar och idéer. :)

Snart är vi inne i februari vänner!

2 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att få planera sin trädgård, och sedan se det förverkligas. Smart att skissa upp det hela innan man börjar, jag gjorde tvärtom. Nu när trädgården är nästan "färdig" så sitter jag och ritar upp det färdiga resultatet i ett designprogram på datorn. Men bättre sent än aldrig...
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah vilket program jobbar du i? Jag har funderat på att göra detsamma men kommer aldrig till skott. Just för att slippa ha 1000 papper som ligger lite här och var ;)

   Radera

Hej där!
Lämna gärna en mening eller två så blir jag väldans glad.
Ha en strålande dag!