onsdag 21 maj 2014

I goda vänners lag

Det uttrycket kan associeras till mycket. 

En blekgul sockblomma kan känna sig hemma med en katsura rent formmässigt. Kanske de kommer trivas ihop?!


För egen del så var jag i goda vänners lag igår. Nämligen mina tre före detta kollegor som jag jobbade i samma arbetslag med på en förskola i söderort. Vi möttes upp på Zetas handelsträdgård följt av en balkaninspirerad middag. En fantastisk kväll helt enkelt!
Det var tre år sen jag jobbade på förskolan och jag tycker det är så härligt när det inte blir konstigt att träffas bara för att tiden gått. Ser redan fram emot nästa gång vi ses!

På Zetas kan man verkligen bli inspirerad av både växter och design - men ruinerad om man har dålig impulskontroll. Tur att min plånbok är av storleken mindre såhär innan den 25e. 

På tal om plånbok så 'tjänade' jag ett par taklökar idag. Delade en planta jag köpt på granngården i våras för 30 kr. 


Hela plantan stod och trängdes i EN kruka av storleken ovan. Snacka om goda vänners lag. Fick ut 11 st som jag nu ska vårda ömt. 
Ska göra samma sak med den här:


Behöver speeda upp taklöksbeståndet nu under sommaren eftersom jag fortfarande har kvar tanken om ett sedumtak på en liten bod bak i trädgården. 

Bilder tagna idag:

Vit rabatt 

Gratistulpan från mässan i våras

Vad jag har för mig en vit tovsippa

Frösådder jag har under uppsikt. De som inte kommit upp än står kvar vid komposthörnan.

Smörboll

Fjällkåpa och strandtrift på gränsen till att börja blomma med sina illrosa blommor!

Stenmur med aubrieta

Magnolia Leonard Messel....
...leder mig till favoritvyn just nu (bortsett från de två pågående byggena med altan och friggebod ni kan se på bilderna)

Lila vinca hoppas jag ska etablera sig. Makadamstigen intill berget fixade jag för ett par veckor sedan för att kunna komma åt att rensa.
Och från andra hållet:


Tyvärr är det svårt att förmedla känslan med foton.. Rönnarna är fantastiska tak!
I den främre rabatten i bild samsas bland annat lavendel, backtimjan, stäppsalvia, ulleternell, lammöron och en vinranka (som mer än gärna får klättra på den döda enen). Läget är halvskuggigt på förmiddagen och soligt på eftermiddagen. Hoppas det räcker för dessa soldyrkare. Det är iaf upphöjt och leran är utblandat med grus, sand, hästgödsel och planteringsjord. 

Ha en fortsatt fin vecka allesamman!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej där!
Lämna gärna en mening eller två så blir jag väldans glad.
Ha en strålande dag!