måndag 25 november 2013

Andra mästare jag inspireras av

När jag ändå håller på om dessa mästarrabatter, som i ett tidigare inlägg, vill jag inte missa att nämna två av mina andra favoriter.
Peter Gaunitz (vila i frid) och hans "Vedlund - den dynamiska dungen" år 2013
samt
Maria Arborgh och hennes "I skuggan av ett träd" år 2012

Mitt miniwoodland och platsen bakom denna ska få Peter Gaunitz dynamiska atmosfär med min egna tolkning. Har en syren, rosenhallon och en vitrosa azalea i närheten av platsen. Marken är ojämn och svår att få till så jag tror att det kommer bli urtjusigt med växter lite överallt i marken med flis runt om. En rustik bänk som på bilen bör finnas så man kan sitta och njuta lite i det lite tillgjorda vilda.

Vedlund.
Lånad bild från mästarrabatten

I den vita delen av min trädgård vill jag skapa mer känsla så som i Maria Arborghs rabatter. En vacker växt jag måste införskaffa som hon haft med är skönheten morgonstjärna samt den vackra vita klematisen Albina plena. Det gröna och vita är basen i rabatten uppblandat med vackra accenter.

Vacker morgonstjärna i skuggan av ett träd.
Lånad från mästarrabatten

Vill poängtera hur viktigt det är för mig att jag inte kopierar rabatterna rakt av. Jag vill ha min toutch och vara kreativ själv. Dessutom har jag inte den plats eller den ekonomin som krävs.
Med det sagt menar jag absolut inte att jag tycker det är fel att ta inspiration rakt av. Varför inte om man vill liksom?! Vi är alla jätteolika och har olika mycket tid, lust, ork, pengar, kreativitet mm mm så som sagt - varför inte :)

2 kommentarer:

 1. Hei! Morsomt å lese dette. Det å få inspirasjon og samtidig få nye ideer gjør hage veldig spennende. I kveld har jeg sett på bilder av den britiske designeren Dan Pearson. Selv om hans hager ligger langt fra det som er mulig for meg, kan man få ideer om farger, planter og samplantinger. Ha en fin kveld! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inspirationen kan ibland svämma över och så vill man helt plötsligt ha 5000 olika stilar i trädgården;)
   Finns så många fantastiska trädgårdar, trädgårdsdesigners och trädgårdsamatörer som inspirerar!

   Radera

Hej där!
Lämna gärna en mening eller två så blir jag väldans glad.
Ha en strålande dag!