tisdag 8 april 2014

Dags!

Att skriva lite igen.
OBS! Bildkavalkad!!!!!

Det är full rulle i skolan och den tid jag får över spenderar jag i trädgården eller hjälper till med friggebodsbygge. (Underbart att vi nu vinner en h ljus extra på kvällen så man kan arbeta ute lite extra!)


Senaste månaden:

-Har jag grävt ut en ny rabatt på baksidan mellan berget och en befintlig,stor och fin sten. Blad i rött, grönt och gult här:


-planterat 20 st barrotade avenbokar i böjen som vetter mot gräsmattan och huset. Det innebar att jag fick flytta alla växter som redan bodde där. Tror det kan bli bra. Jag vill liksom skapa lite avgränsning och ett lugn, man ska undra vad som döljer sig bakom avenboken.


- Varit på trädgårdsmässan i Älvsjö med mamma där jag bland annat köpte 10 st pioner. (Vi hade inga innan så jag passade på!)

-Sen har jag skrotat planerna jag hade för framsidan i vintras. Det blir alltid skillnad när man ser marken "live" och man kommer på en ännu bättre idé.

Böjen till höger har börjat grävas ut. Men det tar tid... 
För en sån här liten fyrkant:
Genererar såhär mycket ogräsrötter: 
Och då är ogräset i själva grässvålen ej inräknad. Terapigöra. 
Såhär ser det ut just nu:

-Har flyttat bärbuskar och samlat i en grässvålshög uppblandad med hästgödsel. Märkte att jag inte kunde vara så givmild med björnbären och hallonen. De trivdes helt enkelt för bra på sitt tidigare ställe. Såhär ser det ut nu:

-Har rensat gången mellan berget och förlängt denna. Planterat och ska fylla på med mer jord.

-I slutet av gången har vi numera ett rost-stilleben. Avslöjar vad jag planterat i den stora tunnan vid senare tillfälle.

-omflyttning av diverse växter. Bl.a. där hängmattan finns.


Vid entrén har jag också flyttat lite:

-Och lite mer nya ställen som inte ser så mycket ut för världen ännu:
-jordgubbarna har fått en skreva för att jag ska slippa jaga revorna i gräsmattan


- Den nyinflyttade komposthörnan är fullproppad. Jag bjuder på denna röriga bild av min hörna och avundas er som har en välordnad sådan. Fick 24 pallkragar för dryga 500 kr på blocket så det var bara att slå till. Samma sak gäller innehållet som är uppblandat med gratis hästgödsel från ett stall i närheten och blåstång från havet.

I höstas lade vi en beställning på 20 st granar för att kunna förlänga vår befintliga granhäck. Det ser så knasigt ut nu tycker jag. De har iaf kommit till ulriksdal nu så nu väntar granarna bara på att vi ska åka och hämta dom gräva åt dom. Bara...

4 kommentarer:

 1. Hei! Du har en så spennende og stemningsfull hage. Mange spennende prosjekter. Bedformene liker jeg så godt. Gjerdet med greinen er noe jeg veldig gjerne kunne tenke meg i hagen. Har samla furugreiner (taller?) fra skogen for å lage gjerde/klatrestativ. De har så fine former. Lykke til med skolen! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!!
   Tack så jättemycket vad snäll du är! :)
   Ja exakt, tallgrenarnas former är helt fantastiska! :)
   Ha det gott!!

   Radera
 2. Oj, vad mycket jobb du gjort! Vilken mysig trädgård du har med klipppor och olika rum och till och med skog i bakgrunden. Härligt!

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette!!
   Ja klipporna är jag väldigt tacksam över! Det är så enkelt att avgränsa trädgården och skapa olika platser när man har en naturlig avgränsning som liksom inte går att flytta på:)
   Är glad över att ha skogen som granne. Dock är vyn mot den oftast inte alls lika vacker som denna!
   Ha det gott!!

   Radera

Hej där!
Lämna gärna en mening eller två så blir jag väldans glad.
Ha en strålande dag!