söndag 13 april 2014

Slottsträdgården Ulriksdal


Stundande påskvecka!

Idag har jag spenderat halva dagen på underbara ulriksdal och dreglat över växter. 
Killen var inte lika lycklig som jag men han fick vara med och välja en hel del utav inköpen, humle tex. Trots att han inte är så intresserad så känns det viktigt att han får vara med och bestämma litegrann iaf! :)

Lyckligtvis hade jag råd att shoppa loss! Vart lite gott och blandat utöver de 20 beställda granarna till 'vidareutbyggnaden' av granhäcken. Fick med en stjärnmagnolia, fågelbogran, gulbladig spirea, klematis och en del perenner hem. Lycka!

Är så glad att jag bara har skola EN endaste dag denna kommande påskvecka- iofs kombinerad med extrajobb- men mycket ledighet ändå. 
Tid behövs. Plantera 20 granar och lika många andra nyförvärv tar sin lilla tid. 

En till lycka är att tujahäcken jag grävde upp hos en på blocket i höstas tydligen var en dubbel jackpot! När jag gick förbi den här på kvällskvisten hade massvis med vitsippor tittat upp inunder! Och vitsippor hade vi inga innan!! Tog inga bilder men känns helt fantastiskt!!!

Se så söta smultronplantorna är när de börjar få sina kantiga blad. Omskolning får dock vänta ett tag.

Det enda negativa just nu (förutom rådjuren) är att vi verkar ha en hare eller annan marodör som käkar på cypressen. Han/hon verkar inte tycka om den eftersom allt grönt ligger under oätet. SÅ onödigt!

Ha det gott allesamman!

Läser så mycket av allas bloggar jag hinner men är urdålig på att skriva kommentarer. Tror många känner igen sig i det :)

4 kommentarer:

 1. Vilken lyx med shoppingdag på Ulriksdal! Är lite nyfiken på hur man beskär gran så att det blir en häck! Jag får följa dig och dina granplantor helt enkelt! Lyxigt också med vitsippor med thujan då det inte fanns hos er tidigare! Ibland blir det bonus!
  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fantastiskt med vitsippor! Har dock märkt att dessa poppat upp lite överallt i trädgården i år så jag kanske var lite för ouppmärksam förra året- eller så var det ingen vitsippe-vår förra året..
   Ja vi är inga proffs på granhäckar men ska göra vårat allra bästa. En fantastisk häckväxt enligt mig! :)

   Radera
 2. Vilka stora projekt! Grattis till vitsipporna! Jag har också skadade barrträd som ser ut som din cypress, en uppstammad thuja och en liten pelaridegran har råkat ut för samma sak. Barren ligger på backen. Vår gissning är att det är rådjursbock som fejar sina horn, men vi vet inte. Tydligen föredrar de små träd som avviker från omgivningen. Har du hört? De har hela skogen, men det duger ej.
  Mekaniska hinder lär vara det enda som skyddar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marta! Ja visst är det bocken. Har sett den på tomten nu. Jäkla fanskap. En tuja och denna cypress har fått sätta livet till. :/ skadorna blev ännu värre än de på bilden!
   Tack ska du ha- är väldigt glad åt vitsipporna! :)

   Radera

Hej där!
Lämna gärna en mening eller två så blir jag väldans glad.
Ha en strålande dag!