onsdag 28 augusti 2013

Mera mur

Jag var och hämtade ännu mera sten igår. Hela två omgångar. Nu är muren komplett!

Nu har jag mur på båda sidorna av gången. Gången av trä är ett tidigare altangolv från huset. Ska målas svart för att skapa härlig kontrast mot allt det gröna. Allt det gröna to be.
Växterna som på bild inte ser så glada ut är en massa astilbe som jag fick gräva upp hos en familj ett område härifrån. Det var nu eller aldrig att ta dom, så jag tog dom. Sådär glada vart astilben... 
Fick inte till en skarp kvällsbild i detta skuggiga parti men här avslutas muren iaf. Mer hosta här önskas. 
Stenen räckte till och med till ytterligare en mur borta vid rönnarna. Ni vet där jag ska ha rosa/limegrönt som bas sen. Jag tog före-bilder men när jag skulle ta mina efter-bilder märkte jag att minneskortet inte satt i kameran... typiskt. Här är efter-bilderna i alla fall.Såg att jag hade en halvbra före-bild i ett annat inlägg:

Före
Väntar på leverans av frö från Impecta, honungsfacelia. Jag tänkte så dom som en gröngödslingsväxt i dessa, än så länge, tomma rabatter. Både för att förhindra att ogäs ska trivas och för att luckra upp jorden mer. I höst eller vår vänder jag ner plantorna och så har jag både bättre struktur i marken, mindre ogräs och lite mer näring.

Nu är all sten på min tomt förbrukad. de sista småstenarna fick funka som jordtäckning till lite stenpartiväxter.

Sista skärvorna sten gick till stenpartiväxter


Jag undrar om det kommer bli snigelinvasion i murarna nu... Troligtvis..

2 kommentarer:

  1. Åh tack! :) Ja nu längtar man tills rabatterna kan glänsa ikapp med muren också:)

    SvaraRadera

Hej där!
Lämna gärna en mening eller två så blir jag väldans glad.
Ha en strålande dag!